mandag 6. juli 2015

Verdens beste brownies?

Det finnes ørten oppskrifter på denne enkle men akk så gode kaken. Den er kanskje enkel,  men overraskende ofte går det galt. Foruten feil blandingsforhold og kvaliteten på sjokoladen,  er det lett å oversteke kaken.  Kaken blir best hvis du lar den kjøle ned før du kaster deg over den, og smaker enda bedre dagen etterpå. Den blir faktisk enda mer klissete og fantastisk dagen etter. Jeg har brukt sjokolade med 70% kakao i denne oppskriften.

200 g smør
200 g mørk sjokolade
3 egg
1 ts vaniljesukker
2 dl sukker
2 dl mel
1/2 ts salt
100 g valnøttkjerner, hakket

1. Sett ovnen på 180 C.
2. Smelt smøret over lav varme i en gryte og bland i sjokoladen til den er helt smeltet. Sett til side.
3. Visp sammen sukker, vaniljesukker og egg. Bland mel og salt i en annen bolle.
4. Ha eggeblandingen og så melet i sjokoladeblandingen, og bland til slutt i valnøttene.
5. Ha røren i en liten langpanne dekket med bakepapir. Jeg dekker både bunnen og sidene med bakepapir.
6. Stekes i ca 25 min. Når kaken er ferdig skal den være stivnet og litt lysere i skorpen, men klissete inni. Det er umulig å gi en eksakt steketid, så følg med på kaken. Husk at alle kaker fortsetter å steke etter du har tatt dem ut av ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar