lørdag 4. juli 2015

Gresk salat med marinert rødløk og fennikel

Denne salaten ble raskt en av mine store sommerfavoritter. Oppskriften er inspirert av Nigella Lawsons greske salat (fra boken Forever summer). I denne er den sedvanlige agurken byttet ut med fennikel. Agurken blir fort vassen, mens fennikel holder seg knasende (og smaker herlig!). Rødløken blir mildere av en omgang marinering.
Serveres som siderett eller alene sammen med godt brød.

1 rødløk, skåret i tynne ringer som deles i fire
1 ss tørket oregano
Pepper
2 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
1 salathode hjertesalat, grovhakket
1 fennikel, skåret i ringer og delt i fire
5 store tomater skåret i båter eller ca 20 cherrytomater skåret i to
150 g feta
Oliven
Olivenolje og sitron

1. Start med å marinere rødløken i minst 1 time. Dryss pepper og oregano over rødløken. Ha i eddik og olivenolje, og bland godt. La stå kjølig. 
2. Bland sammen alle ingrediensene,  og ha til slutt over litt sitronsaft og olivenolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar