Tomatsaus
1 pk røde linser, skylt
1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
1 gulrot, i terninger
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 ts tørket oregano eller en liten neve fersk oregano. Gjerne andre urter i tillegg.
Worcestershiresaus, passe mengde (eller 1 ss sukker),
1 splæsj rødvin
Salt og pepper
Bechamelsaus
25 g smør
2 toppede ss hvetemel
5 dl melk
1 ts spisskummen
1/2 ts muskat
Salt og pepper
1 boks hakkede tomater
1 ts tørket oregano eller en liten neve fersk oregano. Gjerne andre urter i tillegg.
Worcestershiresaus, passe mengde (eller 1 ss sukker),
1 splæsj rødvin
Salt og pepper
Bechamelsaus
25 g smør
2 toppede ss hvetemel
5 dl melk
1 ts spisskummen
1/2 ts muskat
Salt og pepper
Noe revet ost
1/2 pakke fersk spinat (ca 100 g)
6 lasagneplater
Revet ost.
1. Start med tomatsausen. Stek løk og hvitløk til løken er gylden. Ha i gulrøtter og urter og stek et par minutter. La tomatpureen og urtene steke med i ett minutts tid. Ha i hakkede tomater og linser, og la småkoke mens du lager hvit saus. Smak til med Worcestershiresaus, vin og krydder.
2. Lag hvit saus. Smelt smør på lav varme og rør inn melet. Spe i melk litt av gangen og rør godt. Kokes opp på lav varme. La småkoke i ca fem minutter til sausen er tykk og fin. Smak til med krydder og salt. Rør inn litt revet ost, til osten er smeltet.
3. Legg i lasagneformen. Start med ca 1/3 av tomatsausen. Legg halvparten av spinaten over dette, Legg ca 3 lasagneplater over dette og trykk det hele litt ned. Ha bechamelsaus og revet ost over dette, Gjenta. Avslutt med resten av tomatsausen, bechamel og revet ost.
Stekes på 200 C i ca. 40 minutter.
1/2 pakke fersk spinat (ca 100 g)
6 lasagneplater
Revet ost.
1. Start med tomatsausen. Stek løk og hvitløk til løken er gylden. Ha i gulrøtter og urter og stek et par minutter. La tomatpureen og urtene steke med i ett minutts tid. Ha i hakkede tomater og linser, og la småkoke mens du lager hvit saus. Smak til med Worcestershiresaus, vin og krydder.
2. Lag hvit saus. Smelt smør på lav varme og rør inn melet. Spe i melk litt av gangen og rør godt. Kokes opp på lav varme. La småkoke i ca fem minutter til sausen er tykk og fin. Smak til med krydder og salt. Rør inn litt revet ost, til osten er smeltet.
3. Legg i lasagneformen. Start med ca 1/3 av tomatsausen. Legg halvparten av spinaten over dette, Legg ca 3 lasagneplater over dette og trykk det hele litt ned. Ha bechamelsaus og revet ost over dette, Gjenta. Avslutt med resten av tomatsausen, bechamel og revet ost.
Stekes på 200 C i ca. 40 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar