onsdag 17. juni 2015

Amerikanske muffins med ostekakefyll

Disse muffinsene er alltid en slager. Oppskriften er hentet fra Cheryl Lindblads bok "Muffins og smoothies" (1999), som jeg plukket med meg fra mammutsalget for mange herrenes år siden. De fleste sidene er klistret sammen av diverse muffinssøl, et godt tegn.

Deigen holder til ca 14 muffins (litt upraktisk i og med at de fleste muffinsformer har plass til 12, men det finner du ut av.)

Muffinsen egner seg godt til frysing, men smaker best hvis de varmes opp litt. 

Muffinsdeig:
3 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
125 g smør, romtemperert
2 1/2 dl demerasukker
2 egg
1 1/4 dl kakao (skulle det bikke litt over dette,  er det ingen som klager)
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk

Ostekakefyll:
300 g Philadelphiaost
1/2 dl sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker

1. Start med muffinsdeigen. Først blandes de tørre ingrediensene (unntatt sukker og kakao!)og settes til side.
2. Rør smør og sukker hvitt. Som du vil oppdage er det ikke bare bare å røre brunt sukker hvitt, men rør til sukkeret er sånn passe smeltet.
3. Ha i ett egg av gangen , og sikt så inn kakaoen. Ha til slutt i melk og de tørre ingrediensene og rør godt.
4. Så er det tid for ostekakefyllet. Start med å vispe osten myk. Ha i resten av ingrediensene og pisk til blandingen er luftig. 
5. Ha muffinsene i muffinsformer. Start med en generøs ss muffinsdeig. Dekk dette med et lag ostekakefyll. Så dekker du den ene halvdelen av fyllet med muffinsdeig. Fyll tilslutt den andre halvdelen med ostekakefyll til det er rimelig jevnt.
6. Stek muffinsen på 175 C i ca 30 minutter (erfaringsvis tar det lenger tid, men ovner er jo forskjellige. Oppskriften sier 25 min).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar