Denne banankaken er saftig og deilig krydret. Oppskriften har jeg fått fra min kusine for mange herrens år siden, så opphavet er usikkert. Nok en rett det finnes utallige versjoner av. Kaken smaker like godt dagen etterpå, spesielt hvis den varmes opp litt. Egner seg svært godt til frysing. Helt perfekt når du har et par overmodne bananer!
Til ringform:
75 g smør, romtemperert
100 g sukker
1 egg
125 g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1/4 ts malt nellik
1/4 ts muskat
2 bananer
1. Pisk sammen smør, egg og sukker til sukkeret er smeltet. Smøret bør være blødt før du setter i gang.
2. Bland mel og krydder.
3. Bland sammen eggeblandingen og melet.
4. Mos bananene med en gaffel, og bland i kakerøren.
5. Ha deigen i en smurt ringform og stek på 200 C i 40 minutter. Kaken må ikke steke for lenge.
Røren kan med fordel dobles, men da med noe lengre steketid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar