søndag 21. juni 2015

Middagspai med cherrytomater og solsikkekjerner

Pai er den ultimate helgekosen i min verden. Det tar litt tid å lage,  men er faktisk veldig enkelt. Når du først har prøvd å lage din egen pai, kommer du aldri til å kjøpe ferdigpai igjen (eller paideig).
Ideen til denne kom fra noen minipai jeg lagde til en fest, som fikk mye ros. Her er oppskriften gjort om til en full size pai til 4 pers. 

Paideig:
3 dl hvetemel
125 g smør, romtemperert og i terninger
3-4 ss vann
1/2 ts salt

Fyll:
Ca 300 g skinke, i terninger (jeg bruker ganske enkelt en boks picnicskinke)
3 dl matfløte
3 egg
3 dl revet ost (sånn cirka, bruker 2/3 av en pose revet jarlsberg)
Ca 10 cherrytomater, skåret i to
Ca 1/2 dl solsikkekjerner
Salt og pepper

1. Smuldre smør og mel, og ha så i salt og vann. Kna sammen til en jevn deig. Dekk over og la stå kjølig i 30 minutter.
2. Ha deigen i en paiform. Proffe kjevler ut deigen og er veldig opptatt av jevn tykkelse. Jeg tar ganske enkelt og klemmer ut deigen i formen med fingrene. Prikk deretter deigen med en gaffel. Stekes på 200 C i 15 minutter. 
3. Ha i skinkebitene og dryss over revet ost. Egg, fløte og litt salt og pepper vispes sammen,  og helles over resten av fyllet. Stikk cherrytomatene litt ned i fyllet. Dryss til slutt over solsikkekjernene. Stekes på 200 C i 40 minutter. 

Dekorer med basilikum før servering.  Smaker godt med litt rømme eller creme fraiche til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar